schimba-datele-title

Oferte

Descrierea hotelului



Istorie de … poveste Povestea se deschide in dreptul numelui lui Constantin Danielescu (Badica), proprietarul unor mosii din Barsesti si Slobozia si al unor terenuri intinse si case impunatoare in Targu-Jiu si Bucuresti. Uniunea sa cu Sevastia Sabareanu, descendenta a boierilor Sabareni din zona Iasul Moldovei i-a adus in spatiul primitor al conacului boieresc, realizat cu mult rafinament pe meleagurile gorjenesti. Cladit in stil rusesc si gandit asemeni unui domeniu, conacul era prevazut cu o capela, o mica uzina electrica si cu alte dependinte. Cu toate acestea, resedinta boiereasca parea a fi incompleta pana la nasterea celor doi copii ai familiei, Petre Mugur si Maria Verona, binecuvantati crestineste in Biserica din Barsesti, ctitorita de parintii lor si de alti donatori. Peste ani, familia a adunat noi descendenti pe terenurile mosiei. Petre Mugur s-a casatorit cu Maria Voiculescu, fiica lui Ion-Pantelimon Voiculescu si a Ioanei Hortopan din Alexeni, domnita cu sange nobil, sora Ministrului Agriculturii, Vasile Hortopan, a lui Grigorita Hortopan, a lui Dumitru Hortopan si a Lenutei Vintila Pociovalisteanu, recunoscuti pentru darea de mana si pentru donatiile facute comunitatii. Sora sa, Maria Verona, s-a casatorit cu academicianul Ban Badarau, descendent al familiei de boieri Badarau din Iasul Moldovei, fiul primarului care a modernizat orasul Iasi. Din impreunarea lor, insa, nu au rezultat copii care sa mosteneasca vatra parinteasca. Interiorul casei vechi, existent si astazi, a fost lacas protector la nasterea lui Constantin Ioan si a Simonei, decedata prematur la doar doi ani, ambii fiind copiii lui Petre Mugur si ai Marioarei. La acea vreme, din pricina unor imprejurari anume, casa a trecut in posesia Bancii Constantin Neamtu. Constructia Casei Danielescu a inceput in jurul anului 1925 si a fost ridicata cu sprijinul parintilor Marioarei, familia Voiculescu. Arhitectura conacului respecta trasaturile stilului Brancovenesc, asa cum l-a proiectat cunoscutul maestru arhitect al Casei Bradisteanu si al altor cladiri din Targu Jiu. Structura rezistenta si rezultatul arhitectural impunator au constituit dovada folosirii unor materiale de calitate, prelucrate din resursele padurii proprii familiei din Barsesti si din Valea Susenilor, transportate cu ajutorul unor convoaie de care, asa cum povestesc batranii satului. Nici arhiva personala, nici alte documente nu mai pot atesta povestea primelor caramizi ce au slujit familiei Danielescu, intrucat aceasta a fost expropriata in 1948, iar arhivele au ars in timpul razboiului, intr-un raid aerian in zona Bumbesti-Jiu. Dupa exproriere, familia a locuit definitiv in Bucuresti. Constantin Ioan (Dinel) a fost singurul mostenitor al familiei Danielescu. El a urmat studiile facultatii de inginerie mecanica din Bucuresti, dar, din cauza schimbarii regimului, nu a reusit obtinerea diplomei de absolvire inainte de anul 1964. A fost pasionat de masini, a absolvit Liceul de Aviatie si a fost aviator in timpul razboiului. Constantin Ioan a lucrat la CICLOP Bucuresti pana in anul 1977, cand a emigrat in America. Constantin (Dinel) a fost un apropiat al Familiei Regale Romane, fiind invitat la nunta Principesei Maria, fiica Regelui Mihai, la New York. Prezent Domeniul Danielescu a renascut, iar Casa Danielescu a continuat povestea vremurilor apuse, desprinsa din secolul XX, in dinamismul unui prezent ce nu lasa ragaz la meditatie si relaxare. Conceptul propus distruge aceste mituri si vine in sprijinul musafirilor gazduiti, oferindu-le posibilitatea conturarii unui spatiu intim, propriu, specific trasaturilor de gen si ale activitatilor cotidiene. Mediul gandit este unul ideal pentru sarbatorirea momentelor importante in compania celor apropiati, pentru intreprinderea unor activitati directionate de tip business, pentru savurarea celor mai alese preparate culinare specifice bucatariei romanesti si internationale sau pentru organizarea diferitelor tipuri de mese festive. Casa Danielescu propune si respecta un set de valori de tip traditional alaturate in cel mai armonios mod elegantei si confortului de 4 stele. Astfel, trasaturi precum responsabilitate, profesionalism, decenta sau respect sunt regasite atat in cadrele vizibile ale servirii oaspetilor, cat si in zonele cu acces limitat, in spatele meselor frumos aranjate sau ale platourilor bogate.

Harta